Color Conservation
Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Over mij

Over mij

Ik ben Willianne van der Sar, opgeleid in de interieurinrichting en gediplomeerd restaurator en kleuronderzoeker. Kleur en restauratie zijn mijn passie.

Ik begon met een vakopleiding woninginrichting aan het Hout & Meubileringscollege. Na mijn stage in 2002 bij de erkende meubelstoffeerderij Art Deco Style & Light  ben ik zo nu en dan nog werkzaam als meubelstoffeerder. Hierna heb ik aan de Reinwardt academie een bachelor in preventieve conservering en het Beheer & Behoud van kunstcollecties gevolgd.

De passie voor interieur bleef. Aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) specialiseerde ik mij in het kleurhistorisch onderzoek en de restauratie van historische interieurs .

Tijdens mijn laatste studiejaar heb ik samengewerkt met de gerenommeerde professor Richard Wolbers aan de Winterthur University of Delaware/Program in Art Conservation (USA)  en heb daarom een brede kennis over het gebruik van reinigingssystemen.

In mijn afstudeerscriptie lag de focus op oplosmiddelgels binnen de restauratie van historische interieurs. Deze worden gebruikt voor het verwijderen van overschilderingen of coatings.

Als gastdocent aan de UvA geef ik hierover les en assisteer ik Richard Wolbers en Paolo Cremonesi bij workshops en lezingen voor ons werkveld.

Samen met mijn collega Femke van der Knaap organiseer ik bijeenkomsten voor de Vereniging Restauratoren Nederland.

Ik begon met een vakopleiding woninginrichting aan het Hout en sinds 2012 ben ik werkzaam onder de naam Color & Conservation, Kleur & Restauratie. Ik voer kleurhistorisch onderzoek en restauraties uit en geef kleur- en interieuradvies voor monumenten en historische panden. Ik werk door heel Nederland!